ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Περισσότερο από μία δεκαετία χρειάστηκε να συγκεντρωθεί, να ταξινομηθεί και να αξιολογηθεί το υλικό που αποτέλεσε την βάση αυτού του πονήματος για την Αστυπάλαια. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού συγκεντρώθηκε, αποδελτιώθηκε και ταξινομήθηκε από τον Αλέξανδρο Ξάνθο κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Τμήμα της Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.
Ψηφίδα – ψηφίδα άρχισε μέσα από αυτό το υλικό να γίνεται ορατή η ιστορική τοιχογραφία της Αστυπάλαιας. Ένα φανταστικό και συνάμα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στο χρόνο και τον χώρο, ένα ταξίδι που προσπαθεί να κάνει ορατή τη διαχρονική εξέλιξη του νησιού όσο το δυνατό αρτιότερα.
Η ιδιαίτερη σχέση μου με το νησί -την κατ΄ επιλογή δεύτερη πατρίδα μου, γενέτειρά μου η ακριτική Δράμα- με οδήγησε σ΄ αυτό το εγχείρημα. Η οργάνωση του υλικού χωρισμένο σε ενότητες – κεφάλαια στοχεύει να αναδείξει την ιστορική πορεία του νησιού και να ανατρέψει τα περί «άγονης γραμμής». Άγονες γραμμές είναι οι άγονες πολιτικές επιλογές που οδήγησαν την ελληνική περιφέρεια σε μαρασμό.

Τίτλος:
Αστυπάλαια – Ιστορία και Ιστορίες

© Ελευθέριος Φιλήμων Ξάνθος
ISBN: 978-960-931619-4
Εκδότης: Ελευθέριος Φιλήμων Ξάνθος
Έτος: 2009
Σελίδες: 480

ΑΓΟΡΑ

Share:
TwitterFacebookLinkedInPinterestGoogle+